e-mail: skola@oasoslouny.cz; tel.: +420 415 655 489; tel.: +420 739 477 561 (nelze přepojit)

Strojírenství

název: Strojírenství se zaměřením na automatizaci a robotiku
kód: 23-41-M/01
stupeň vzdělání: Střední vzdělání s maturitní zkouškou
délka studia: 4
forma studia: denní forma vzdělávání
platnost: od 1.9.2009

Uplatnění absolventa v praxi
Absolventi příslušného vzdělávacího programu se uplatní především ve středních technickohospodářských funkcích ve strojírenství, v příbuzných technických odvětvích při zajišťování konstrukční a technologické části výrobního procesu, v provozu, údržbě a provozu strojů a zařízení. Uplatní se i v podnicích nestrojírenských odvětví-v energetice, stavebnictví, dopravě aj.

Příklady pracovních pozic : konstruktér, technolog, mistr ve výrobě, programátor NC strojů, technický manažer provozu a další.

Podmínky přijetí ke studiu
Předpokladem pro studium oboru strojírenství je úspěšné ukončení základního vzdělávání, splnění kritérií přijímacího řízení. Ke studiu oboru není požadováno lékařské doložení zdravotní způsobilosti.

Způsob ukončení, potvrzení dosaženého vzdělání
Vzdělávání je ukončeno maturitní zkouškou. Dokladem o dosažení středního vzdělávání je vysvědčení o maturitní zkoušce. Žák koná standardizovanou a profilovou maturitní zkoušku. Jedna z profilových zkoušek má formu praktické zkoušky nebo formu obhajoby maturitní práce. Konání maturitní zkoušky se řídí školským zákonem a vyhláškou o ukončování studia.